Bye Bye, Stage One

The “first step to Project Made in Holland” is verkocht en zal door eigenaar Markus Hackenjos binnenkort naar een warme omgeving worden gezeild. Barcelona wordt de nieuwe thuishaven van de ‘Sail-On’.
Stage 1 ScheveningenVanaf de start van het project heeft deze Pogo Class40 enorm bijgedragen in het designproces voor het nieuwe schip en het maken van de nodige trainingszeiluren. De aanwezigheid van het schip bleek tijdens brainstormsessies ook uitermate efficiënt; niets is prettiger om ideeën nader tot ontkieming te laten komen als je zelf op een Class40 zit, alles wordt daarmee veel tastbaarder. Daarnaast heeft menigeen het varen met een Class40 afgelopen jaar kunnen ervaren en de reacties zijn dan ook steeds weer hetzelfde: “Heb je eenmaal een Class40 gevaren, dan wil je niets anders meer!”  Zowel racend als snel cruisend is het zeilen met zo’n Class40 iedere keer weer een feest!

Stage 1 Scheveningen 2Dankbaar hebben wij de eerste generatie Class40 een jaar gebruikt en mooie momenten mee beleefd, de dag voor de overdracht klokten Erik van Vuuren en Kees van Uffelen nog de hoogste snelheid van het jaar: 23,6 knopen, niet slecht!

Op naar Step Two; de bouw van de eerste Nederlandse Class40!

Deze post is ook beschikbaar in: Engels